• Saron Petronilia

  In de overgang groei je van de vrouw mét veel kennis in de vrouw mét veel wijsheid. ~ Saron Petronilia

  Heerlijk


  Ik voel me fit en vitaal, me heerlijk opgewassen tegen alles wat de overgang zoal met zich meebrengt en helemaal in flow in mijn werk. Eerlijk gezegd heb ik me nog niet eerder in mijn leven zo sterk en vol zelfvertrouwen (en zelfwaardering) gevoeld als tegenwoordig.

  Flink dal


  Dat is niet altijd zo geweest. Ik ben tijdens mijn eigen overgang door een flink dal gegaan, inclusief gedeprimeerde gevoelens, zwabberende zelfwaardering en een compleet gebrek aan energie. Het feit dat ik het boek “Alles wat je moet weten over de overgang” heb geschreven, heeft me daarvoor niet kunnen behoeden.

  Kracht


  Op de bodem van de put heb ik de kracht van de overgang ontdekt. Het is een ongekende kracht waar je bijna niemand over hoort. De overgang heeft de potentie jou tot volle bloei te brengen.

  Methode


  Ik heb de methode ontwikkeld waarmee je je overgangssymptomen kunt bestrijden én de greep op je carrière herpakt, waardoor je zelfvertrouwen en energie groeien.

  Bloei


  Daardoor komt je carrière tot grote bloei, doe je precies het werk dat bij je past en krijg je erkenning voor wat je neerzet.

  De vrouw in de overgang is als een roos in volle bloei. Niet in de knop. Niet geloken. Nee, een roos in volle bloei. ~ Saron Petronilia

  Wie is mijn ideale klant?


  Om die vraag te beantwoorden, moet ik je iets over mezelf vertellen. Op mijn persoonlijke pallet ‘eigenschappen’ staan er voldoende om trots op te zijn. Maar met een aantal heb ik mijn halve leven geworsteld. Ik kon er anderen mee tegen me in het harnas jagen en ben derhalve heel wat keren terug naar mijn hok gewezen.

  Dus hield ik me meestal in, omdat ik aardig gevonden wilde worden. Het is immers reuzebelangrijk in het leven van een vrouw om aardig gevonden te worden.

  Onderdrukt


  Een van de mooie aspecten van de overgang is dat je onderdrukte eigenschappen herontdekt en kunt heroveren. Je kunt in deze levensfase ‘heel worden’ om het maar eens soft uit te drukken. Wat zijn jouw onderdrukte eigenschappen, kwaliteiten en talenten?

  Confronterend zijn, is een van de mijne. Die eigenschap heb ik inmiddels helemaal afgestoft en verheven tot een van de krachtigste instrumenten binnen mijn coachingspraktijk. Ik word liever gewaardeerd (betaald) omdat ik bruikbare dingen zeg dan dat ik word geprezen omdat ik aardig ben. Welk talent zou jij willen afstoffen?

  Voor jou?


  Mijn soms confronterende opmerkingen zijn niet voor iedereen bestemd. Ze zijn bestemd voor vrouwen die van overgangssymptomen af willen maar vooral tot volle bloei, in hun werk en daarbuiten, willen komen.

  Te veel stress verergert alle overgangssymptomen. Mijn methode is dan ook vooral gericht op het weghalen van (innerlijke) stress.

  Daarvoor is het volgende nodig:

  • het kennen van je allerdiepste drijfveren;
  • je genius (creatieve kracht) destilleren uit je werkervaring en talenten;
  • het aanscherpen van je strategieën om je doelen te bereiken;
  • knopen doorhakken over zaken die jouw volle bloei tot nu toe tegenhouden;
  • focus op een plan van aanpak om vol energie en zelfvertrouwen te blijven werken.
  • het waarmaken van je verlangen naar erkenning en waardering voor wie je bent en wat je doet.

  Resultaat


  De vrouw die dat soort dingen wil, is mijn ideale klant. Zij vindt het helemaal niet erg om een spiegel voorgehouden te krijgen. Ze wil zelfs geconfronteerd worden omdat ze weet (de ervaringskennis heeft) dat er wat noten gekraakt zullen moeten worden.

  Mijn ideale klant is net als ik uit op resultaten, succeservaringen, tekenen dat ze op het goede spoor zit.

  Lachen


  We gaan een echte samenwerking aan. Ik doe wat ik het allerbeste kan om jou te helpen en te stimuleren het beste uit jouzelf te halen. En samen maken we haalbare maar spannende plannen om jou daar te krijgen waar je wilt zijn, ondertussen vervelende overgangssymptomen wegnemend. Oh, en we gaan ook zeker lachen, want jij en ik houden van humor.

  Is dat aantrekkelijk voor jou?


  Kom met me praten.
  Dan zoeken we uit of we ook daadwerkelijk samen een goede kans van slagen hebben om jouw verlangens werkelijkheid te laten worden. Aan zo’n gesprek zijn geen kosten verbonden. (tot eind oktober 2017 heb ik hiervoor nog 2 plekken in mijn agenda vrij.)

  Bedrijven


  Bedrijven die de aandacht willen schenken aan de overgang, help ik graag verder met een kostenloos adviesgesprek.

  Saron Petronilia is te boeken via haar agent Sprekersbureau ZijSpreekt.

  "Dankzij het toepassen van mijn eigen leefregels kom ik ‘s morgens met een grote sprong mijn bed uit om werkende vrouwen in de overgang te leren hoe ze net als ik vol energie en zelfvertrouwen kunnen blijven werken. En hoe ze van hun loopbaan het succes kunnen maken waarnaar zij verlangen."

  Carrièreplanning


  “De overgang is bedoeld als oogsttijd én moment om je carrièreplanning naar boven bij te stellen. Meer rijpe vrouwen op topposities leidt tot een betere sfeer op de werkvloer en hogere scores op de AEX-index. Het is mijn persoonlijke overtuiging dat met meer rijpe vrouwen naast grijze heren op topposities ook een gezonde wereld binnen handbereik is.” (Saron Petronilia '61)

  Delen op: